Miten luon tilit ja kategoriat?

Kun olet siirtänyt kirjanpidotilit ja muut tiedot Hubiin voit luoda kategorioita. Kun osto on tehty, kortinhaltija voi valita kategorian jonka taakse on asetettu kirjanpitotili, arvonlisäveroprosentti ja verokoodi.

Aloita lisäämällä tilit,  Settings -sivun alta löydät Accounting -välilehden.
  1. Lisää vastatili Zevoy -korttiostosille klikkaamalla + New contra account.

2. Täytä vastatilin nimi ja numero, ja klikkaa Save.

3. Lisää kirjanpitotilejä Accounts -osion alle klikkaamalla + New Account.

4. Täytä tilin nimi ja numero, ja klikkaa Create account. Lisää kaikki tarvittavat tilit.

Miten lisään verokoodeja?

Voit lisätä kirjanpito-ohjelmasi käyttämiä verokoodeja Tax codes -osion alle.

1. Klikkaa + New tax code.

2. Lisää verokoodin nimi ja tarvittaessa kuvaus.

3. Valitse verokoodin tyyppi: yleinen (standard) tai käänteinen (reverse).

4. Valitse, tai tarvittaessa luo uudet, tilit saamisiin (ingoing) ja velkoihin (outgoing).

5. Klikkaa Create tax code.

Yleinen arvonlisävero - kun arvonlisävero sisältyy hintaan ja palautetaan myöhemmin.

Käänteinen arvonlisävero - erikoistapauksissa (esimerkiksi jos ostat palveluita kotimaan ulkopuolelta, mutta EU:n sisältä) arvonlisävero ei sisälly hintaan ja maksetaa sekä palautetaan erikseen kotimaassa.

Miten luon kategorioita?

Kun olet siirtänyt kirjanpitotilit ja muut tiedot Hubiin voit luoda kategorioita. Voit nimetä kategoriat haluamallasi tavalla - muistathan että näiden tulisi olla mahdollisimman käyttäjäystävällisiä.

Settings -sivun alta löydät Categories -välilehden.

1. Täältä löydän valmiiksi määritellyt pääkategoriat.

2. Klikkaa + New category halutun pääkategorian alla.

3. Anna nimi kategorialle. Tämä nimi voi poiketa kirjanpitotilin nimestä.

4. Valitse kategorialle, tai luo uusi, tilinumero Account no. -kohdasta.

5. Valitse kategorialle valinnainen verokoodi Tax Code -kohdasta.

6. Valitse kategorialle arvonlisäveroprosentti Tax Rate -kohdasta.
    Arvonlisäveroprosentti on määriteltävissä myös kulukohtaisesti. Kategorialle määritelty prosentti on vain oletusarvo.

7. Klikkaa Create category ja valmista!